Pénznem

Amerikai dollár (USD), 1 dollár=100 cent. Az amerikai fémpénzeknek mind külön elnevezése van: az egy centes a penny, az öt centes a nickel, a tíz centes a dime és a husznöt centes a quater. Fémpénzben gyártották még féldollárost, egydollárost is, melyek még mindig forgalomban vannak. Papírpénzben 1,2,5,10,20,100 dolláros címletek vannak forgalomban.

Diákkedvezmény

Érdemes még a kiutazás előtt Nemzetközi Diákigazolványt csináltatni, mivel ez a megcsináltatástól számított egy éven keresztül érvényes, de aki ezt elmulasztja se aggódjon, mert a legtöbb helyen (múzeumokban, mozikban, stb.) már elfogadják a magyar diákigazolványt is.

Elektromos áram

Az USA-ban más az elektromos áramforrások feszültsége, mint Európában, ezért a magyar utazónak mindenképpen szüksége van átalakító adapterre, melyet már pár ezer forintért be lehet szerezni.

Idő

A keleti parti nagyvárosokban, New York City, Boston, Miami 6 órával "előrébb" van, mint a közép-kelet európai idő. Ahogy haladunk nyugat felé, ez a szám egyre nő, s a nyugati parti nagyvárosokban már 9 óra az eltolódás.

Rendőrség, tűzoltóság és ambulancia

Eme három egységnek egy telefonszáma van, a filmekből már ismert 911-es hívószám.

Hőmérséklet

Az USA-ban a hőmérsékletet Fahrenheitben mérik. A fahrenheit mennyiségéből ha kivonunk 32-t, majd az összeget megszorozzuk 1,8-cal, megkapjuk a Celsius fok mennyiségét.

Közlekedés

Az emberek 84%-a autóval közlekedik, a családok négyötödének van legalább egy autója. Ez a nagy távolságok és a helyi-, és helyközi tömegközlekedés hiánya miatt van így. A fiatalok nagyon korán, már 16 éves korukban megtanulnak vezetni és 16 és 20 éves koruk között legtöbbjük már saját autóval rendelkezik. A mindennapi élethez ez elengedhetetlen, főleg vidéken. A metropoliszokban általában jó a tömegközlekedés és sokan azt használják az állandó közlekedési dugók miatt. Több nagyvárosi, autóval rendelkező család hétközben tömegközlekedéssel jut el iskolába, munkahelyre és csak hétvégén használják az autójukat, hogy "kimeneküljenek" a városi forgatagból a természetbe, vidékre

Mértékegységek

Hosszúság: 1 yard=0,91 m 1 mile=1,6 km 1 foot=30,48 cm 1 inch=2,54 cm Súly: 1 ounce=28,35 g 1 pound=0,45 k