San Diego-i nyelviskolákSan Diego a nyolcadik legnagyobb területű város az Amerikai Egyesült Államokban. A Csendes-óceán partján California állam legdélebbi pontján, a mexikói határtól mintegy 20 km-re helyezkedik el.

Az évek során az állam második legnagyobb városává nőtte ki magát és vált jelentős haditengerészeti kikötővé és bázissá. A város területileg hatalmas, nagy kiterjedésű és lakossága meghaladja az 1 milliót.

San Diegon erős mexikói és latinos hatás érezhető, jelentős mexikói kisebbséggel, mely egyrészt a város történelméből, másrészt a határ közelségéből adódik. Jelentős kisebbséget alkotnak még a portugálok, akik a város alapítása óta jelen vannak már, valamint a XIX. század végén és a XX. század elején, elsősorban Szicíliából bevándorolt olaszok.

Old Town
A portugálok a város Point Loma nevű negyedében vannak jelen, míg az olasz kolónia a Little Italy nevű negyedben található legnagyobb számban. Az újabb migrációs hullámban, a Szovjetunió felbomlása után sokan érkeztek annak egykori tagországaiból (főleg Ukrajnából és a Kaukázus vidékéről), illetve Görögországból, Délkelet-Ázsia államaiból, Kínából, Indiából, igy ezek a bevándorlók mind, mind hozzájárultak a város mai, roppant sokszínű arcának kialakulásához.

Wild Animal Park
San Diego egyik leghíresebb látnivalója az állatkert, a San Diego Zoo, mely a világ egyik legnagyobb állatkertje címmel büszkélkedhet, közel 800 állat és 4000 növényfaj otthonaként. Ehhez kapcsolódik a San Diego Wild Animal Park, mely a veszélyeztetett állatfajok széles skáláját vonultatja fel, eredeti élőhelyüket a lehető legnagyobb mértékben rekonstruálva a parkban. Old Town nevet viseli a pazarul rendbe hozott belvárosi negyed, ami remek bevásárló hely a turisták számára, valamint a turisták másik közkedvelt negyede a Gaslamp.

A természeti adottságok tökéletesek ezen a térségen. A városnak 100 km hosszú, strandolásra kiválóan alkalmas, homokos tengerpartja van, Pacific Beach néven a társasági élet központja. Az időjárás egész évben kellemes, tiszta a levegő és a gyönyörű tengerpart rendkívül vonzóvá teszi a vidéket, ami egész évben kínál szabadtéri fesztiválokat. Ebből kifolyólag San Diego az ország egyik legnagyobb turista paradicsoma. Neked is ott a helyed!