Brighton-i nyelviskolákBrighton a déli tengerpart legnagyobb és legnépszerűbb fürdőhelye, mintegy 1 órányira Londontól, éppen ezért gyakran Tengerparti Londonnak is nevezik. A város mostanra már összeolvadt testvérvárosával Hove-val, valamint a szomszédos halászfalvakkal és állandó lakossága megközelíti a 600 000 főt. Egyetemei miatt, igazi fiatalos lendülettel bíró, pezsgő városka.

Tengervizének üdítő erejét, levegőjének frissességét hirdette, amely akkor vált igazi vonzóerővé, amikor 1783-ban a walesi herceg, a későbbi IV. György itt telepedett le és 1822-re megépítette a központban található Királyi Pavilont (Royal Pavilion) keleti stílusban, ahol gyakran maga is keleti ruhában jelent meg és adott fényűző partikat.

Az épület még ma is áll, konferenciákat és kiállításokat rendeznek itt. A város gyorsan fejlődött, s a régens-stílusú házak tanúskodnak arról, hogy a herceget, majd a későbbi uralkodót szép számban követte az előkelő londoni társaság. Brightonban van múzeum, képcsarnok, akvárium, uszoda és lóversenypálya is. A régi városrész középkori eredetű utcácskái régiségboltokkal és teázókkal, nagyon hangulatossá teszik a várost.

Levegője valóban kellemes, hiszen a város mögött húzódó dombok gyakran feltartják a szárazföldön gyülekező ködöt. 8 kilométeres tengerparti sétánya, melyen két móló is áll, mindegyiken színházteremmel, bizonyítja, hogy Brighton, az egykori királyi üdülőhely a Sussex-i tengerparti fürdők királya.

Ha nem főszezonban látogatjuk, akkor tapasztalhatjuk, hogy Brighton a nyugdíjasok városa, hiszen tengerpartján plédekbe csavarva idős hölgyek és urak élvezik az előbukkanó napot, a tenger felől érkező sós szelet. Ezt a fajta nyugalmat zavarja kissé meg az 1960-as években alapított Sussexi Egyetem, amely új színt ad ugyan a városnak, de veszélybe sodorja a városka poros tradícióit