London-i nyelviskolákLondon Anglia valamint az Egyesült Királyság fővárosa, valamint a világ egyik politikai, pénzügyi és kulturális központja is egyben, így rengeteg kormányépület és hivatal található a városban.

Londont a rómaiak alapították Londinium néven és az akkori Britannia provincia fővárosa volt. Már a római időkben is számos viszontagság érte a várost, de a Római Birodalom bukása után az angolszászok kezén a város hanyatlásnak indult. Később azonban, kiváló fekvésének köszönhetően jelentősége ismét megnőtt. A VIII. század elején már a "világ vásárterének" nevezték. London előjogai a normann hódítás után is fennmaradtak, s még napjainkban is élnek.

A középkori virágzásnak a XIV. századi pestisjárvány azonban véget vetett. Újbóli felvirágzására a London atyjaként is emlegetett VIII. Henrik és I. Erzsébet uralkodása alatt került sor. Akkoriban London lakossága már meghaladta a 200 000 főt.

Az újabb csapás a város életében a Nagy Tűzvész volt 1666-ban, melyben több mint 13 000 ház megsemmisült, köztük a Saint Paul’s katedrális is.

Nem telt el azonban 10 év sem, és London szinte újjáépült Christopher Wren építész vezetésével, és újból virágzásnak indult. A XIX. század elejére London már világviszonylatban is elismert volt és a világ legnagyobb városává vált. A második világháborúban a német bombázások rengeteg kárt okoztak, a város a háború végére romokban hevert. A lerombolt épületeket különböző stílusban építették újjá, így London építészeti arculata nem mondható egységesnek. A sok viszontagság ellenére London a világ egyik meghatározó metropoliszává nőtte ki magát, számos látnivalóval és szórakozási lehetőséggel.

Lakossága mostanra megközelíti a 8 milliót. Népességére nem csak a nagy szám, de az etnikai sokszínűség is jellemző. Egyes felmérések szerint a városban több mint 200 nyelvet beszélnek. A rengeteg ír, lengyel, olasz, görög, török bevándorló mellett szép számban élnek magyarok is. A színes bőrű közösségek közül a legnagyobb az indiai, ami majdnem 700 000 fő, majd őket követik az afrokaribok, a pakisztániak, a kínaiak és az afrikaiak, azaz a korábbi gyarmatokról származó etnikumok. Ettől a sokszínűségtől lett London igazi multikulturális város.

A nagy London a belvárosból (City) és 32 kerületből áll, melyek közül az egyik Westminster városa, mely London legjelentősebb központja. Itt találhatók a kormányzati épületek, valamint a City a pénzügyi világ központja. Európa 500 legnagyobb vállalata közül 100 itt székel. A City érdekessége, hogy hétköznapokon, főleg munkaidőben csak úgy pezseg az élet, de a hétvégéken a városrész kísértetiesen üres, mivel a lakónegyedek távolabb találhatók.

A West End London legfontosabb kulturális és szórakoztató központja valamint egyben bevásárló negyede is. London a nyüzsgő üzleti élet mellett rengeteg turistát vonz látványosságaival, hagyományaival és sajátos hangulatával.