Adelaide-i nyelviskolaAdelaide a kultúra mellett a kávéházak, éttermek, a változatos ételek és az igen zamatos borok városa. Az 1,5 milliós város South Australia állam fővárosa, Ausztrália 5. legnagyobb városa, mely környékét a lenyűgöző fenyőerdők, szőlőültetvények, és a meseszép partvidék jellemzi.

A lapos, sík területen elhelyezkedő várost a Mount Lofty-hegység és a St Vincent-öböl fogja közre. Keleti irányban a Fleurieu-félsziget, délkeletre a Coorong Nemzeti Park és az óceán határolja. A parttól nem messze pedig Kangaroo Island található, ahol különleges sziklaképződmények ejtik ámulatba az odalátogatókat.

A modern kozmopolita nagyváros a Torrens folyó partján fekszik a tengerparthoz közel, így a mediterrán éghajlat miatt a nyár itt meleg és száraz, a tél hűvös és esős. Az átlagos hőmérséklet nyáron 28-35 fok, télen 12-16 fok körül van.

Az első európai telepesek 1836-ban jelentek meg, mikor gőzerővel megkezdődött a brit gyarmatosítás. A gyarmattá nyilvánítása után özönlöttek az államba a telepesek, így a település fejlesztését többnyire a földeladásokból finanszírozták. A város mai arculata később, William Light ezredes irányítása alatti komoly tervezőmunkák eredményeként született meg. A várost Queen Adelaide, IV. Vilmos hitvesének tiszteletére nevezték el. Hangulatos terei, zöld parkjai és kertjei, Viktoriánus épületei a mai napig a város védjegyei.

Mára Adelaide egyébként Ausztrália kulturális fővárosa címmel is büszkélkedhet és itt található a Fesztivál Központ, mely számos rangos eseménynek, rendezvénynek ad otthont, mert a városban évről évre számos nemzetközi fesztivál kerül megrendezésre.

Miért pont Adelaide?

  • Alacsonyabb megélhetési költségek
  • Tiszta, biztonságos környezet
  • Barátságos emberek
  • Színvonalas oktatás
  • Kellemes mediterrán éghajlat
  • Kiváló ausztrál borok termővidéke

Környék

Az Adelaide-től délre eső partvidéken strandok, festői tájak, gazdag állatvilág várja az oda látogatókat. A Fleurieu-félsziget déli partja kiválóan alkalmas szörfö-zésre, vízi sportok élvezetére, mert sok a hosszú, homokos, védett öböl és kikötő. A kontinenstől nem messze található a Kangoroo-sziget, ahol meseszép strandok, csipkézett, ősi sziklák bontják meg a táj egységét.

A kis Cape Jervis tanyára ellátogatva horgászni, úszni, hajózni tudunk, és itt található a környék sárkány-repülő központja is.

Ha azonban bortúrára vágyunk, akkor mintegy 1 órányi vezetésre található a híres Barossa Valley nevezetű bortermelővidék, ahol a különböző pincészetekbe lehetőség van a különleges, zamatos borok megkóstolására és megvásárlására is.