GOLD COAST-i nyelviskolákGold Coast , azaz az Aranypart a mintegy 75 km-es tengerparti rész valójában Queensland állam frekventált és felkapott üdülő negyedének számít fiatalok és középkorúak számára egyaránt. Körülbelül egy órát kell autóznunk Brisbane-től ahhoz, hogy Queensland déli partján Ausztrália legnépszerűbb strandjaihoz érkezzünk.

AA partszakasz az elmúlt évtizedekben olyannyira kiépült, hogy ma már szinte önálló összefüggő városként működik. A parton teljes hosszúságában üdülők, luxushotelek, bevásárlóközpontok és éjszakai szórakozóhelyek váltják egymást.

Igazi bulis hely! Az Aranypart legnagyobb városa természeten Surfers Paradise, ami egyben a buli központja is Gold Coast-nak. A "paradicsomi" jelző nem véletlen: elegáns szállodák, kaszinók, és a lüktető éjszakai élet várja a szörfözni és strandolni vágyókat a hullámok után.

A part fehérhomokos, hullámos strandjai szinte a hét minden napján zsúfoltak az év bármely szakaszában. A Gold Coast legkedveltebb úti célja a szörfözőknek, búvároknak és más vízi sportok kedvelőinek, hiszen innen is könnyen el lehet jutni a Nagy Korallzátonyhoz.

KÖRNYÉK

Mi másról szólna Queensland, mint a Nagy Korallzátonyról! Bolygónk egyetlen ilyen természeti képződménye, a világ legnagyobb élő zátonyrendszere. A korallzátonyok életünk legrégebbi és legprimitívebb formái. Több százmillió évre tekintenek a múltba. Területét illetően körülbelül 300-350 ezer kilométer, hossza durván 2000 kilométer, Queensland partjainál végig húzódik.

Állatvilága egyedülálló. Megszámlálhatatlan korall, hal és egyéb állatfaj színesíti az óceán vizét. Megtalálhatók itt a tengeri sünök- csillagok, a rákok, szivacsok, különféle csigák és algák, vagy a tengeri fű.

Trópusi madarai, mint a fregattmadarak, a szulák, csérek vagy a sirályok szintén otthonra találtak e csodálatos tengeri világban.

Az Aranypart körüli szigetvilág felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a turistákat búvárkodás közben. Habár közel kétezer sziget található a Korallgáton, kevesebb, mint 20 fogad látogatókat. A legfontosabbak közül megemlíthetjük a Heron-szigetet, amely kiváló merülési lehetőségeket kínál, vagy a Hamilton-sziget, amely egyéb sportolást is lehetővé tesz, mint a vitorlázás, széllovaglás stb.

Könnyűbúvárkodásra elsősorban a Brampton-, a Daydreem-, a Green- valamint a Hamilton és a Hayman szigeteket ajánljuk, míg a horgászoknak a Heron-, a Lizard- és a Magnetic-szigetek jelenthetnek kihívást.

Ha pedig mindezt a szépséget száraz lábbal akarjuk "megúszni", akkor az üvegfenekű hajókat kell igénybe vennünk, amelyek naponta többször is kifutnak a nyílt óceánra turisták ezreit szállítva.