Ausztrália Work and Holyday

2017. január 1-től évente 200 magyar fiatal számára igényelhető a Work and Holiday vízum, mely az utazás és nyaralás mellett, munkavállalást is engedélyez Ausztrália területén bárhol. Sőt, ha úgy alakul és egy pár hetes tanfolyamot is elvégeznél, tanulni is tudsz kintléted alatt.

Tehát, irány a kenguruk földje, utazz, kalandozz, dolgozz és tanulj Work and Holiday vízummal. Élj a lehetőséggel ha 18 és 31 év közötti fiatal vagy!

Jelentkezési feltételek:

 • 18 és 31 év közötti életkor
 • Érvényes útlevél
 • Megfelelő anyagi fedezet (min 5.000 AUD)
 • Büntetlen előélet
 • Megfelelő egészségi állapot
 • Nincs korábbi WHS vízuma
 • Felsőfokú végezettség, vagy minimum 2 befejezett egyetemi/főiskolai tanév
 • Angol nyelvtudás ( IELTS 4.5, TOEFL 32, OET, PTE Academic 30, CAE 147)
 • Kormány igazolás

Work and Holiday vízum a következőket engedélyezi:

 • 12 hónap legális tartózkodás Ausztrália területén
 • Többszöri belépés
 • Munkavállalás ( max 6 hónap a munkaadónál)
 • Tanulás (max 4 hónap tanulmányok)

Work and Holiday vízum díj:

 • 440 AUD

Ügyintézési díjunk: bruttó 49.530 Ft (vízumkérelem összeállítása, kipostázás, repjegy foglalás, szállásszervezés, biztosítási ajánlat, kormányigazolás beszerzése)

Ausztrália eVisitor turista vízum

Ausztrál tanuló vízumot az kaphat, aki az elbírálási szempontoknak megfelelő dokumentumokat csatol a vízumkérelemhez. A jelentkezésben megadott adatokat a követség leellenőrizheti. Ha hamis információk szerepelnek a kérvényben, a vízumkérelmet elutasítják.

Amennyiben turistaként, pihenés céljából vagy barátok látogatása okán utazik Ausztráliába, vagy éppen egy szervezett úton vesz részt és a kinttartózkodás ideje nem haladja meg a 3 hónapot, akkor egy elektronikus regisztráció elegendő, úgynevezett eVisitor vízum kérelmezhető. A StudyTime Oktatási Konzultáció 2005. június óta az ausztrál Bevándorlási Hivatal regisztrált partnereként, elektronikus úton indítja ügyfelei turistavízum kérelmeit. Ebben az esetben az ügyfél által megadott adatokat továbbítjuk a Bevándorlási Hivatal rendszerébe, hogy azokat kint Ausztráliában bírálják el. Az online leadott ausztrál turista vízum kérelem elbírálása a legtöbb esetben 1-2 munkanap.

Az elektronikus úton jóváhagyott kérelemhez NEM tartozik vízumcímke, hanem egy 13 jegyű számsor jelenti a vízumot, mely a feldolgozott adatok alapján általában többszöri belépésre jogosít.

Megjegyzés: A számsort tehát az útlevél számához rendelik, így ha az ügyfél útlevele időközben lejár vagy elveszti, az ausztrál vízuma is érvényét veszti.

Ausztrália tanuló vízum

Amennyiben Ausztráliában 3 hónapnál hosszabb ideig tartó tanulmányokat szeretnél folytatni, akkor tanuló vízumot kell igényelni. A tanuló vízum elbírálása során egy kötelezően előírt általános orvosi vizsgálaton is részt kell venni.

Ügyintézési idő:
2 - 6 hét
A vízum díj:
550 AUD (Ausztrálián kívül)
A vízum díj:
550 + 700 AUD felár (Ausztrálián belül)


Megjegyzés:A vízumdíjak 2015. július 1-től a következőképpen változtak:

A vízum díj:
550 AUD (fő jelentkező)
410 AUD (házastárs vagy élettárs)
135 AUD (18 év alatti gyermek)
Orvosi vizsgálat:
30.000 Ft / fő


Vízum díjat kizárólag online alapon, dombornyomott kártyával lehet fizetni. Az ügyintézési díjat az ausztrál kormány szabja ki, és nem téríthető vissza abban az esetben sem, ha a vízumkérelmet elutasítják, vagy ha azt a jelentkező bármilyen okból visszavonja. A tanulóvízumokkal kapcsolatos aktuális információk az Ausztrál Bevándorlási Hivatal oldalán, bármikor megtekinthetők: http://www.border.gov.au/

Ausztrál tanuló vízummal kapcsolatos tudnivalók

 • Tanuló vízumot csak azok kaphatnak, akiknek jelentkezését elfogadták egy Ausztráliában bejegyzett intézmény nappali tagozatos kurzusára.
 • A vízum kérelmet angol nyelven kell kitölteni.
 • A tanulmányok ideje alatt 40 óra munkavállalás engedélyezett két hetente, ami átlagolást is jelenthet a tanulmányok idejére, azaz heti 20 órában is lehet dolgozni vagy egyik héten többet, másik héten kevesebbet alapon.
 • 2009 júniusától a tanuló vízum Bécsben intéződik.
 • Bárki, életkortól függetlenül igényelhet tanuló vízumot.
 • Az előírt kötelező orvosi vizsgálat díja 30.000 Ft.
 • Tanuló vízummal, egy vízumon kísérő családtag vagy családtagok is utazhatnak.

Ausztrália munkavállalói vízum

A munkavállalói vízum lehetővé teszi, hogy ausztrál cég külföldi munkavállalókat alkalmazzon. Ez a vízum azonban csakis akkor igényelhető, ha a külföldi munkavállalót a fogadó ausztrál cég megszponzorálja.

A szponzoráláshoz rendelkezni kell megfelelő végzettséggel, valamint a munkakörnek megfelelő munkatapasztalattal; továbbá a szakmában való elhelyezkedéshez szükséges engedélyekkel. Ezen kívül szükséges a megfelelő szintű nemzetközi nyelvvizsgával leigazolt nyelvtudás is.

A munkavállalói vízumot maximum 4 évre adják, a közeli családtagok számára a tanulás és munkavállalás engedélyezett, valamint az országból korlátlan ki- és beutazást biztosít.

457-es vízumon lévők és családjuk felelősek a teljes egeszségügyi ellátásuk költségeinek fedezésére. Kötelezően egészségügyi biztosítással kell rendelkezniük a vízum teljes időszakára és ennek meglétét a vízumra jelentkezés előtt biztosítani kell.

Minden 457-es vízumra jelentkezőnek, aki általános üzleti szponzor által van támogatva, megfelelő angol nyelvvizsgával kell rendelkeznie.