Vancouver-i nyelviskolákVancouver a British-Columbia tartomány délnyugati részén fekvő kanadai város. A látogatók szerint minden kétséget kizáróan Kanada legszebb fekvésű városa. Dombos vidék, melyet még szebbé tesznek a hidak, öblök és az óceán látványa. A város a legnagyobb kikötő Kanadában és egyben Észak-Amerika egyik kapuja a Csendes-óceán felé.

A város a nevét a terület felfedezőjéről George Vancouver brit parancsnokról kapta. Becslések szerint lakosságának közel fele valamilyen etnikumhoz tartozik. A különböző népek alkotta negyedekben az utcatáblák kétnyelvűek.

Hong Kong Kínához való visszakerülése után nagyon sok kínai bevándorló érkezett ide, ezért a várost néha Hongcouver gúnynévvel is illetik. Vancouver a 3 milliós lakosságával a harmadik legnagyobb kanadai város. A belvárosban egymást érik a látnivalók: a viktoriánus stílusban épült Gastown városrész felújítva várja felfedezőit, a Stanley Park pedig kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál. Tengerpartján egymást érik a jobbnál jobb strandok, de a környéken kiváló kirándulóhelyek is találhatók a kanadai vadonba. A természeti csodák sora a Vancouver-szigeten bálna-megfigyeléssel fokozható.

A 2010-es Téli Olimpiai Játékok megrendezéséért versengő városok közül Vancouver nyerte el a XXI. Téli Olimpiai Játékok rendezési jogát. Pontosabban Vancouver és a tőle 120 kilométerre fekvő Whistler. Whistler pedig a közvetlen környékén található kiváló sípályáiról ismert, tízezres település.