A teljes ügyintézés körülbelül 2-6 hetet vesz igénybe, attól függően, hogy melyik országot nézted ki tanulmányaid színhelyéül. A vízumköteles országok esetén ez mindig minimum 3 hetet jelent.

Ezért minden jelentkezőnket megkérjük, hogy időben keressetek fel Bennünket kinti terveitekkel kapcsolatosan. A tervezett kiutazási szándék mellett igen fontos szempont lehet a repülőjegy ára is. Ez azt jelenti, hogy minél hamarabb értesülünk a terveidről, annál nagyobb eséllyel tudunk diákáron repülőjegyet befoglalni.

A külföldi tanulmányi programokra való jelent-kezés és kiutazás folyamatának bemutatása:

Oktoberfest, München

Tudtad, hogy az Oktoberfest legnagyobb sátrát 1913-ban építették és közel 12.000 ember befogadására is alkalmas? a rendezvény teljes ideje alatt kb 70.000 csirke és közel 550.000 liter sör fogy el? az Októberfeszten nem kevesebb, mint 12.000 ember dolgozik, aminek több mint 10%-a pincérnő? egy gyakorlott pincérnő kicsivel több, mint másfél másodperc alatt tölti meg a korsódat? az Októberfest korsói mind 1 literesek, és ha a saját korsódból innál, akkor bűncselekményt követnél el? a sörfesztivál korsóit szuvenírként megveheted? a nyitónapon pontosan délben 12 pisztolylövést követően az első csapolt sör a bajor miniszterelnöké?

Bajor perec

Manapság a legnagyobb perec-kultusz a német nyelvterületre jellemző. Az Oktoberfest elképzelhetetlen perec nélkül, a németek a különböző kolbászokhoz is szívesen eszik ezt a péksüteményt.

Búza sör

A búzasör egy bajor eredetű sörfajta, mely ugyan hazájában is csak az utóbbi két évtizedben kezdett el igazán hódítani, de az utóbbi pár évben már nemcsak Közép-Európában, hanem szinte a világ minden pontján népszerű itallá vált. Már nemcsak München és Nürnberg sramlizenés sörözőiben iszogatják bőrnadrágos, sörpocakos urak, hanem a fiatalok és a hölgyek körében is egyre népszerűbb az egész világon. Így a német meggyőződés, hogy a jó búzasör kizárólag bajor sörgyárból származhat, egyre inkább megalapozódik szerte a világon.

Légi közlekedés

Átlagosan 113,3 millió utas és 2 millió tonna áru halad keresztül Németország repülőterein, melyek magáncégek birtokában vannak. A legnagyobb európai szinten is igen jelentős légikikötő Frankfurt am Main-ban található. Németországban jelenleg több mint 50 repülőtér működik.

Környezetvédelmi zónák

Egyes nagyvárosokban behajtási tilalmat rendeltek el azon gépjárművekkel szemben, amelyek nem rendelkeznek a rendelet szerinti finompor-határérték betartását igazoló matricával. A behajtási tilalom ezen városok meghatározott területére, általában a szélesebb értelemben vett belvárosra terjed ki. A matricával nem rendelkező gépjármű-vezetők a német jogszabály értelmében 40 eurós bírsággal és 1 büntetőponttal sújthatók.