Frankfurt-i nyelviskolákFrankfurt am Main Hessen legnagyobb és egyben Németország ötödik legnagyobb városa. Több mint 690 ezer lakosa van. Az agglomerációval együtt 2,5 millió. Az egykori német császári koronázó város ma már nem csak Németország, de Európa egyik legfontosabb pénzügyi, közlekedési, kereskedelmi és kulturális központja. Itt székel az Európai Központi Bank, valamint itt található Európa egyik legnagyobb tőzsdéje, a Frankfurti Értékpapírtőzsde és a világ legnagyobb határidőstőzsdéje, az EUREX. Frankfurtban található továbbá Európa második legnagyobb nemzetközi repülőtere és Németország legnagyobb vasúti pályaudvara.[2] Frankfurt az Európai Unió egyik leggazdagabb városa. A manager-magazine.de felmérése szerint az élet minőségét tekintve hetedik helyen áll a világon.

Fekvése

Németország délnyugati részén, a Majna alsó szakaszán, annak mindkét partján terül el, délkeletre a Taunus-hegységtől. Ez a terület a Felső-Rajnai síkság északi részén található, amely Bázeltől egészen a Rajna–Majna medencéig nyúlik. A város legmagasabban fekvő természetes pontjának tengerszint feletti magassága 212 m, míg a legalacsonyabban fekvőé 88 m. Frankfurt déli részén egy kb. 4800 hektáros erdő fekszik, ami egyben Németország legnagyobb kiterjedésű városhatáron belüli erdős területe.

Gazdaságföldrajzi szempontból a város a Rajna–Majna régióhoz tartozik. Ennek a régiónak része még többek között Hessen fővárosa Wiesbaden, Rajna–Pfalz fővárosa Mainz, Darmstadt, Offenbach am Main és Hanau.