Barcelona-i nyelviskolákRégmúlt idők tiszteletreméltó, ragyogó emlékei s mellette a lüktető, modern élet: olyan izgalmas kontraszt, amelynek vonzereje alól senki sem vonhatja ki magát, aki felkeresi Barcelonát. Lendület, változás és megújulás jellemzi Katalónia fővárosának történetét a negyvenéves Franco-uralom vége óta.

Barcelonát feltétlenül látni kell! Ez az ősi város elképesztő átalakuláson megy át ebben az évtizedben. A múltat a régi épületek felújításával becsüli meg, de mivel mindig is az újat kereste, új épületekkel és létesítményekkel igyekszik még aktívabban részt vállalni az ország kulturális történéseiben. A barcelonai látni- és tennivalók mennyisége a város méretéhez képest szokatlanul bőséges.

A középkori, gótikus városmagban hihetetlenül gazdag építészeti örökség várja, hogy megismerjük. Ugyanez igaz a város minden olyan részére is, ahol a modern építészek alkotásai láthatók. A művészetek terén számtalan kulturális alapítvány tevékenykedik, de kiveszi részét a munkából a város közigazgatása is. A városban komoly zenei és színházi hagyományokat ápolnak, és a világ legjobb előadóművészeit sikerül megnyerniük. Vegyük hozzá mindehhez a kellemes éghajlatot, a változatos és izgalmas konyhát, a helyi borokat és a jó minőségű vásárolnivalókat (kézműipari termékek, régiségek, a legújabb divat szerinti ruhák és egyéb modern holmik) - és máris képet alkothatunk arról, miért is vonzó úti cél Barcelona.

Az éjszakai élet pedig egyenesen bódító. Barcelona mintegy négymillió lakosának nagy része az utcán ünnepelt, amikor 1986 októberében bejelentették, hogy az 1992-es nyári olimpiai játékok megrendezésére beadott pályázatuk sikeres volt. A karizmatikus egyéniségű polgármester, Pasqual Maragall irányítása alatt már akkor az olimpia utáni időkre tekintettek, és hozzáfogtak egy olyan program megvalósításához, mely a 21. század fogadására készíti fel Barcelonát és a világ figyelmét a városra vonja.