Málaga-i nyelviskolákAz 500 ezer lakosú város délen, Andalúzia tartományban a Costa del Sol partszakasz központja, tartományi és püspöki székhely is egyben. A Montes de Málaga lábánál terül el, keletről a Punta de los Cántales, nyugatról a Torre de Pimentel fogja közre. A város közepén áll a 130 méter magas Gibralfaro. A vár arról is híres, hogy helyszíne volt egy 14. századi ostromnak, melyet Malaga lakói hajtottak végre a katolikus uralkodók ellen - a malagaiak bukásához végül az éhség vezetett.

Az óvárosban található, 1528-tól 1728-ig épült, hatalmas, és lenyűgöző szépségű katedrális Európa harmadik legnagyobb temploma. A katedrálisban Murillo, Zurbarán és Goya képei is megtekinthetők. A barcelonai La Sagrada Familiához hasonlóan, a La Manquita is befejezetlen: két tornyot terveztek hozzá, de csak egy készült el. Erre utal a neve is, mely spanyolul egykezű hölgyet jelent.

A Plaza de la Merceden található Picasso szülőháza. A (főleg éjszaka) igen hangulatos téren esténként fiatalok találkoznak, és iszogatnak, mielőtt táncolni mennek. Számos nemzetiséggel lehet itt összefutni. Azonban ha nem így képzeljük az esténket, a téren számos remek kávézó, étterem, és koktélbár is elhelyezkedik.

Malaga történelmi központjában található a város leghíresebb utcája, a Calle Lairos, amely mindig tele van emberekkel. A sétálóutca tele van üzletekkel, éttermekkel, remek tapas bárokkal és kávézókkal, ahol üldögélve kellemesen eltölthetjük szabadidőnket. A legnagyobb malagai bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14.000 néző befogadására alkalmas. Madonna egyik videoklippjét is itt forgatták. Bikaviadalokat más spanyol városokhoz hasonlóan, itt is vasárnap estenként tartanak. Az arénában egy múzeum is található, ahol egy matador vezeti be az érdeklődőket a bikaviadalok világába.

Malaga strandjai rendkívül jól felszereltek, és mindenféle vízisport kipróbálható rajtuk, a strandokat sokszor élő flamenco-zene teszi még jobbá, és tengerparti promenád köti őket össze.

A többtucat strandból nehéz választani. Kavicsos-sziklás strandoktól a fehér, és sötéthomokos partokig, az elhagyatott strandoktól a zsúfoltakig minden megtalálható a városban, így mindenki az igényeinek megfelelő helyet találhatja a fürdéshez, és a barnuláshoz. Malaga két fő strandja a híres La Malagueta, és a Pedregalejo, vagy más néven Las Acacias. A La Malagueta rendkívül népszerű a helyiek körében. 1200 méter hosszú, és 45 m széles, sötétedés után pedig a strand környéki szórakozóhelyeken beindul az éjszakai élet. A Paregalejo szintén 1200 m hosszú, de szélessége csak 20 m.