Valencia-i nyelviskolákSpanyolország 3. legfontosabb városának, a többek között a tekintélyes kulturális életéről nevezetes, mediterrán, tengerparti Valenciának kb. 819 ezer lakosa van.

A város történelme már a Krisztus születése előtti időkre visszanyúlik, római kolónia létesült itt, később pedig a mórokhoz is tartozott a város. Valencia gazdag történelmi kincseit kiválóan harmonizálja az ultramodern, avantgarde épületekkel, talán ezért is hívják sokan "Új Barcelonának".

Minden van itt: a történelmi épületek, székesegyházak, és a modern építmények kedvelői, valamint a kulturális kikapcsolódásra vágyók sem csalódhatnak. Tengerparti kikötővárosként, a homokos tengerpart, és a tenger is hozzájárul a város csodálatos atmoszférájához. Valenciában tehát van minden, amit csak egy város adhat: régi, és ultramodern épületek, számos szórakozási, és kulturális lehetőség, valamint több homokos tengerpart, és Spanyolország első számú kikötője.

A tudomány és művészetek városában (La Ciudad de las Artes y las Ciencias) a múlt helyett a jövőben tehetnek látogatást a Valenciát meglátogatók. A híres spanyol építész, Santiago Calatrva által tervezett hatalmas, csodálatos, 5 futurisztikus épületből álló komplexum megtekintése kötelező. A művészetek és a tudomány városa mára Spanyolország 2. leglátogatottabb nevezetességévé vált, megelőzve a madridi Prado múzeumot.

A valenciai székesegyház a 13-15. században, egy régebbi mecset helyére épült, főként gótikus stílusban, de a barokk, és a román építészet elemei is felfedezhetők benne. Úgy tartják, hogy a Szent Grál (a pohár, amelyből Jézus az utolsó vacsorán ivott) 500 évig a valenciai Katedrálisban volt. A Szent Grál másolata (vagy több kutató szerint az eredeti?) ma is megtekinthető a katedrális egyik kápolnájában. Az eredeti Szent Grálról egy olasz tudós azt tartja, hogy valahol Rómában van. A székesegyház harangtornyának 207 lépcsőjét megmászva csodálatos kilátás nyílik Valenciára

Valencia kikötője, Európa 2. legforgalmasabb kikötőjeként Spanyolország exportjának 20 százalékát kezeli. A tengeri kereskedés mindig is szerves része volt a város életének. A kikötő ma Valencia igazi lenyomatának számít: a régi, és az új metamorfózisa itt is megfigyelhető. A régi kikötőben tipikus valenciai stílusban épült, ódon, tengerparti épületekkel találkozhatunk. Az újabb kikötő, a Port America's cup, Calatrava, a Művészetek és Tudományok városának tervezőjének futurisztikus projektje, az új Valencia szimbóluma. Ez egy város a városon belül, amely a 32. America's Cup vitorlásversenyre épült.

A Mercado Central-on, Európa egyik legrégebbi ételpiacán (bár az épület a 20. század elején épült) bele lehet kóstolni az igazi valenciai életbe, átérezni egy kicsit a spanyol piacok sürgés-forgását, és persze helyi ételkülönlegességeket vásárolni a hihetetlenül élettel teli piacon.

Valencia legnagyobb tere nem csak az Ayuntamiento (a Városháza), a csodálatos, bárki által látogatható épület miatt érdemes a megtekintésre. Valencia központi terén több másik figyelemre méltó épülettel találkozhatunk a 19. század végéről, és a 20. század elejéről.

Valencia kikötőjének északi, és déli részén fekszenek a strandok, amelyek közül a délieket tisztábbnak tartják. A legjobb strandok: a Levante/Malvarrosa strand, jóminőségű északi strand, vízisport-lehetőségekkel. A Malvarrosától a Playa de Pataconát egy forrás választja el. Ez még mindig a városközpontban van, de sokkal kevésbé zsúfolt, mint a Malvarrosa, és a tér is nagyobb, ugyanis a part szélesebb. A Saler, és a Devesa strandok Valencia legjobb strandjai, az Albufera természeti park közelében találhatóak. A Salernek közel 6 km-es, jó minőségű aranyhomokos tengerpartja van, ez a valenciai strandok királynője, egy kékzászlós, a lehető legjobb minőségű strand.