Auckland-i nyelviskolákAuckland, maori nevén Tamaki Makau Rau, azaz a 100 szerelmes városa, a legnagyobb és folyamatosan növekvő település Új-Zélandon, 1,4 millió lakosával. Három tengeri kikötője van, a nagy területen elterülő város kisebb vulkáni kúpokat ölel körül, környékén több mint 50 sziget található, a városból könnyen és gyorsan elérhetők a remek strandok, sok az üzlet, jók az éttermek, remek borok vannak és általában kellemes, barátságos a hangulat.

A döntően "földszintes" város középpontjában meghökkentő módon felépítettek egy Sky City-t, közepén egy 328 méter magas toronnyal, amelynek kilátó szintjéről 360 fokos körpanorámában csodálható meg a város és még azon túl is, beleértve a tengerpart felett gyakran átívelő szivárványt is. A torony, illetve annak környéke, a konferencia központ és a két egymással összeépült luxus szálloda valóságos város a városban. A szállodákban az éjszakai órákig és hétvégén is nyitva tartó banktól az utazási irodáig, több hatalmas kaszinóig és számtalan étteremig, sportolási lehetőségig, üzletekig minden megtalálható.

A múzeum dombról lesétálva érhető el a korábbi a Parnell városrész, ami Auckland legrégebbi negyede. A hangulatos házak, barátságos kis üzletek a XIX. század első feléből származnak. Az egész városrésznek sajátos hangulata van. A Parnell negyedben legfőbb érdekessége, a Szentháromságról elnevezett anglikán templom együttes, melynek öreg fatemploma csodálatos faragott belsejével igazi angol hangulatot idéz.

Kihagyhatatlan az Éden hegy, amely 200 méteres magasságával csak jóindulatúan nevezhető hegynek. A hatalmas zöld hegyoldal kedvelt kiránduló és piknikező helye a helybelieknek. A hegyen található az ugyancsak Eden nevet viselő csodálatos magánpark is.