Kiwik

A kivi nem egy gyümölcsöt jelent az új-zélandi emberek szóhasználatában, hanem Új-Zéland őshonos, röpképtelen madarát hívják így. Ezen kívül a szó más jelentése is használatos, mely az új-zélandi embereket jelenti. Magát a kivit, mint gyümölcsöt „Kivi gyümölcsnek” hívják.

"Állatvilág"

Új-Zéland másik őshonos madara a Moa, az 1500-as évek végén halt ki, de a történelem eddigi legnagyobb madara volt, 3,6 méteres magasságával és 300 kg-os súlyával. Az ország fontos szerepet tölt be a bárány hús kitermelésében. Pontosan 9 bárány jut egy emberre, mely a 4 milliós lakosságot nézve, összesen 36 millió állatot jelent.

Plastic nemzet

Új- Zéland igazi „plastic nemzet”, hiszen majdnem az összes pénzügyi tranzakció bankkártyán keresztül megy végbe. A legtöbb boltban megtalálható az úgynevezett EFTPOS terminál, melyen keresztül kártyával intézhetjük vásárlásainkat. Ennek köszönhetően a készpénzes fizetés egyre kevesebb és kevesebb.

Rekordok

Az első ember, aki megmászta a Mount Everestet, Sir Edmund Hillary új-zélandi származású volt, Aucklandben született.

Mozi

Új-Zéland igen kedvelt turista célpont. Gyönyörű helyei és csodás tájai nem csak látogatók ezreit vonzzák, hanem a filmes szórakoztatóipart is. Az országban forgatták többek között A Gyűrűk Ura-t és a Hobbit-ot is. A forgatás helyszínei szervezett kirándulások alkalmával, illetve egyénileg is meglátogathatók.