Boston-i nyelviskolákBoston Massachusetts állam fővárosa és 1630-as alapításával egyben az USA egyik legrégibb városa is. Közel 400 éves történelme az egyik leggazdagabb és az egyik legegyedibb városává is emelte. Gazdasága a felsőoktatásra, kutatásra, egészségügyre, biztosításra és – ezekből kifolyólag elsősorban – a biotechnológiára épül.

Boston és környéke, az ún. Greater Boston – mely Cambridge (a Harvard Egyetem otthona), Quincy (John Adams és John Quincy Adams amerikai elnökök szülőhelye, a Dunkin Donuts és a Howard Johnson's szülővárosa), Newton (a Boston College otthona), valamint Brookline (John F. Kennedy szülővárosa) városokat is magába foglalja – mintegy 4,4 milliós lakosával az Államok 11. legnépesebb területe

Az elővárosok kulturális élete nagyon színes, számos múzeumnak adnak otthont. A Museum of Fine Arts egy gyönyörű szépművészeti múzeum, a John F. Kennedy Library and Museum a népszerű amerikai elnök életét és munkásságát mutatja be, az Isabell Stewart Gardner Museum, pedig egy fantasztikus festménygyűjteményt tár a látogató elé. A város talán legnagyobb bevásárló negyede a népszerű Downtown Crossing tele üzlettel. Itt található az ország harmadik legnagyobb kínai negyede is a bostoni Chinatown, kínai éttermekkel és üzletekkel.

A Bostoni Athenaum csodálatos épület, az épületben neves művészeti gyűjtemény található, George Washington és III. Vilmos brit uralkodó személyes gyűjteményei. A város legszebb épülete a Massachusetts State House azaz a kapitólium épülete, ez a gyönyörű épület szolgált mintául később a Washingtoni kapitólium építésekor. Boston talán legelegánsabb negyede a Beacon Hill, 18.-19. századi fenséges házaival, ami Bostont mindenki számára jelképezi. Szintén érdemes felkeresni a város legnagyobb parkját a Boston Common and Public Garden-t, amelynek közepén George Washington elnök szobra áll.

Ha Bostonban jársz, ezeket sem szabad kihagyni: az Old State House, amely a Szövetségi Állam régi parlamentje volt, a Quincy Market, amely egy népszerű bevásárló és szórakoztató komplexum, az Old North Church, amely a város legrégebbi egyházi épülete, és az USA egyik legszebb épületének tartott elbűvölő szépségű Trinity Church. Érdemes végigmenni a szép, műemlék épületekkel tarkított Commonwelth Avenue-n, amely Boston híres sugárútja, valamint kilátogatni a Copley Square-re egy kávéra.