Sevilla-i nyelviskolákAndalúzia és Sevilla tartomány fővárosa a Guadalquivir bal partján, egy termékeny síkság közepén fekszik. Klímája már-már forró: a várost a Guadarquivir "katlanja" övezi, ahol nyáron nemritkán 40 Celsius-fokot mérnek!

Sevilla egyetemi város és érseki székhely. Madrid, Barcelona és Valencia után az ország negyedik legnépesebb települése. A mintegy 700 ezer lakosú város életében számottevő az ipar szerepe: gazdaságának alapját főként az élelmiszer-, textil- és fémipar jelenti. Sevilla jelentős közlekedési csomópont: fontos főutak találkoznak itt, rendelkezik folyami és tengeri kikötővel, repülőtérrel, de itt van a várost Madriddal (és Cordobával) összekötő spanyol szupervasút, az AVE végállomása is.

Sevilla világhírű műemlékekben bővelkedik. Ki ne ismerné a sevillai katedrális, a királyi vár (Alcázar) és az egykori zsidónegyed (Judería) sokat publikált képeit, vagy ne hallott volna az 1992-ben itt megrendezett Világkiállításról, ahol a Makovecz Imre tervezte magyar pavilon első díjat nyert.

Az operabarátok körében mindenki tudja, ki volt Carmen, a sevillai borbély vagy Don Juan. Mindezek a közismert kulturális-művelődéstörténeti adalékok egytől egyig Andalúzia legnagyobb városához kötődnek.

A tartomány természetesen jóval több ennél. Fő folyója, a Guadalquivir medencéje páratlanul gazdag természeti és történelmi látványosságokban. A föníciai és római kori romok az ókor szerelmeseit vonzzák ide.

Az olíva- és narancsligetek között bájos, hangulatos városkák hú-zódnak meg, a dombokon és hegytetőkön zordon várak magasodnak. A fehérre meszelt falú házak, a kanyargó szűk utcák a mór idők emlékét őrzik, és ha valahol, hát itt biztosan találkozunk a flamenco művelőinek spontán megnyilvánulásaival, rögtönzéseivel. A Nagyhét (semana santa) alatt színpompás körmenetekben gyönyörködhetünk.