Wellington-i nyelviskolákAz ország fővárosa. Az Északi-sziget déli csücskében, egy védett öbölben található. Élettel teli, pezsgő város, kulturális és művészeti fesztiválokkal szinte minden hónapban. Az említésre méltó épületek csak a felsorolás szintjén: Beehive, a régi Parlament, a Nemzeti Könyvtár és a Katherine Mansfield Memorials. Találunk itt ezeken kívül múzeumot, állatkertet, vásárlási lehetőségeket és történelmi látnivalókat is.

Új-Zéland fővárosa Wellington, melyet nem túlzás a kitűnő éttermek, tengeri herkentyűk, borok és fesztiválok városának nevezni. A főváros az Északi-sziget déli csúcsán, pontosan az ország közepén helyezkedik el. A gyönyörű kikötőben fekvő városban minden hónapban akad valami ünnepelnivaló - lévén szó Új-Zéland kulturális központjáról.

A múzeumokban is bővelkedő Wellingtonban található a híres költő, Katherine Mansfield háza, de a világ legnagyobb faépülete (Goverment Building) is. A főváros egzotikus állatairól híres állatkertje pedig egészen különleges élményeket ígér.